08 aprilie, 2011

Brownies - Negrese americane - Chiar de nu-ti place ciocolata,astea o sa le mananci

For English version scroll down

Eu intru in categoria celor ce nu se omoara dupa dulciuri si mai ales dupa ciocolata. Dar de la astea nu m-am putut opri,imi faceam de lucru prin bucatarie numai sa pot trece prin fata farfuriei si sa mai iau o felie.Folosesc cana de masura americana,dar si cana de 200 ml e buna.


Ingrediente:
1/2 cana unt
1/2 cana cacao
1 cana zahar
2 oua
1-2 zahar de vanilie
1/2 cana faina
1/4 lingurita sare
Optional:1-2 cani de stafide,nuci,chipsuri sau bucatele de ciocolata,marshmallow,M&M

Se da drumul la cuptor.
Se amesteca untul cu cacao si se amesteca.
Se adauga zaharul .
Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.
Se adauga vanilia,faina si sarea si se amesteca numai pana cand nu se mai vede faina.
Se adauga ingredientele optionale.
Se pune compozitia intr-o forma patrata si se da la cuptor cam 25 minute.
Nu se tine prea mult caci devine prea uscat.Se face testul cu scobitoarea si e gata cand iese inca umeda.


























I don't care about chocolate but these I really do enjoy~ Kept busy around the kitchen just so I could take another slice of it.Recipe belongs to Karen =^..^= from the zaar, just like everyone else.

Ingredients:
1/2 cup butter, melted
1/2 cup unsweetened cocoa
1 cup sugar
2 eggs
2 teaspoons vanilla
1/2 cup flour
1/4 teaspoon salt

Optional:1 -2 cup chocolate chips (semisweet, white, butterscotch, peanut butter) or 1 -2 cup raisins or 1 -2 cup choppedmaraschino cherries or 1 -2 cup choppednuts or 1 -2 cup M&M's or 1 -2 cup Reese's pieces or 1 -2 cup miniature marshmallow

Preheat oven to 350°F.2 Grease an 8 inch square pan or line with foil.
In a medium bowl combine melted butter and cocoa and stir until cocoa is dissolved.Add sugar and mix well.
Add eggs one at a time and stir until well combined. Stir in vanilla, flour and salt until you no longer see any flour (do not overmix)
Add the optional ingredients.
Spread in pan and bake for approximately 25 minutes.
DO NOT OVER-BAKE -- your brownies will come out dry. Adjust time/temp accordingly for your oven. If you do the knife/toothpick test, it should come out with moist crumbs, not clean.
Cool completely before cutting into squares.

10 comentarii:

  1. Am salvat reteta...grozav...si chiar delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. mie nu prea imi place ciocolata,dar pe langa negresele astea tot ma dadeam...fac ce fac si tot la bucatarie ajung...o saptamana placuta

    RăspundețiȘtergere
  3. Miti le-am executat si le-am si postat sunt o nebunie...si daaa chiar de nu-ti place ciocolata( nu e cazul meu LooooL), te topesti din dragoste la prima vedere...multumesc Miti!

    RăspundețiȘtergere
  4. si ce bine ti-au iesit!!!vezi,eu nu m-am gandit niciodata sa le pun in forma de briose.o sa incerc si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Yumi,yumi...ce bine arata! am s-o incerc chiar azi, ca mi-ai facut o pofta...
    Dar nu ai folosit nici un agent de crestere? nu e nevoie sau ti-a scapat? poate-mi raspunzi pana trec la actiune hi,hi.
    Multumesc si pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. n-am folosit nici un agent de crestere...nu trebuie sa creasca,e uniforma. Tava mea are 20x20 cm (sau 24).Ruxy a folosit forma de briose! Te pup si sper sa-ti placa!

    RăspundețiȘtergere
  8. In sfarsit am reusit sa fac si eu acest incredibil de bunnnnnnn ! desert.L-am facut in forme de muffins...a iesit ceva atat de dulce(eu am mai pus si stafide na'h) si ciocolatos... incat mai mult de doua bucati maxim...nu am reusit sa mancam odata. Oricum ce vreau sa-ti spun este ca o sa-o refac cat de curand, dar voi micsora cantitatea de zahar...asta asa ca pt gusturile nostre. Multumesc mult draga mea, pt aceasta minunata reteta.
    Pupici si Sarbatori Fericite !

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Lia,ma bucur mult ca ti-a placut reteta. Si mie mi se pare ca retetele americane de prajituri au o cantitate mai mare de zahar decat cea cu care sunt eu obisnuita. La fursecuri mai tai din zahar,la brownie nu ca ne-a placut din prima. sunt curioasa cum iese cu zahar mai putin. mi s-a facut de o portie cu nuci multe...tocmai m-am intors din piata si nu-mi vine sa cred ca s-au facut 40 lei nucile(((: Iti doresc si tie un weekend placut si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai ce bine arata! nu are cum sa nu iti placa prajitura asta!

    RăspundețiȘtergere