01 septembrie, 2010

Pilaf cu Lamaie

Noi mancam destul de mult orez si e cam plictisitor sa servim numai orez simplu sau pilaful romanesc,asa ca am incercat multe feluri si acesta este in topul 3.
Folosesc cana de masura americana,am incercat cu o cana de 200 ml si au aceeasi marime.

Ingrediente:
3 linguri de unt
3 catei de usturoi,taiati marunt sau pisati
2 morcovi ,dati pe razatoare
1 1/3 cana de orez cu bobul lung
3 cani de apa
un cub de Maggi de gaina
2 lingurite de coaja de lamaie,data pe razatoarea fina
sare dupa gust

Topeste untul si adauga usturoiul si morcovul ras si caleste 5 minute.
Adauga orezul si amesteca.
Adauga apa,cubul si sarea.
Fierbe orezul la foc mijlociu 20 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu