16 octombrie, 2010

Baclava greceasca

Imi place sa gatesc,dar imi plac lucrurile simple. Imi place si baclavaua si de aceea am cautat o reteta usoara dar delicioasa si am gasit-o. E singura reteta de baclava incercata de mine si singura de care am nevoie. Se face cu foi de placinta,dar a fost destul de buna si cu aluat de foetaj. Eram in criza de timp si am vrut ceva rapid.Reteta e lunga,dar e foarte usor de facut.



Ingrediente:
1 punga foi de placinta
1 pachet unt sau margarina
3/4 cana zahar
1 lingurita scortisoara
2 cani nuci macinate
1/2 cana apa
1/4 cana suc de lamaie,proaspat stors
1/4 cana miere de albine

Da drumul la cuptor.
Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.
Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.
Amesteca 1/4 cana de zahar cu nucile si presara pe toata suprafata foii de placinta.
Asambleaza restul foilor,neuitand a unge foile cu unt.
Inainte de a da tava la cuptor,taie ca in poza. Nu se taie numai pe deasupra ci pana jos,altfel e mai greu dupa ce e scoasa baclavaua de la cuptor.


Da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta.
Amesteca 1/2 cana zahar cu apa,lamaia si mierea si fa un sirop.
Toarna fierbinte peste baclavaua din tava,dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor,cam dupa 10 minute,altfel se evapora tot siropul.
Se poate lasa peste noapte in camara,ca se se imbibe siropul,dar noi nu avem atata rabdare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu