08 decembrie, 2010

Pui cu vin si smantana

Creditul pentru aceasta minunatie de reteta nu-mi apartine,ci lui Medi,care participa si ea la concursul cu ceapa,chiar cu aceasta reteta.Sper sa iasa pe locul intai fiindca o merita.De fapt,asta si paprikasul intra in cartea de favorite a familiei mele. Se lingeau copii mei pe buze ca pisicutele asa de buna a fost.Mie imi plac tocanitele cu sos redus si fara faina.Prefer sa mananc putin,dar gustos.Multumesc,medi pentru minunea asta de reteta.Singura problema e ca e greu de fotografiat sau poate ma grabeam eu prea tare sa mananc!!!Precis asa a fost,ca altcineva ar mai fi adaugat o lingura,o furculita acolo,dar eu n-am avut timp,probabil salivam prea tare...
Eu am facut-o la kukta,oala cu presiune si totul a durat cam o jumatate de ora,dar nu facusem cantitate mare.


Ingrediente:
4 pulpe inferioare (bineinteles ca puteti schimba cantitatea,eu asa am facut azi asa scriu)
2 cepe medii,taiate marunt
100 ml vin
1 pahar smantana
sare
piper
ulei
Se caleste ceapa in ulei.
Se adauga pulpele si se rumenesc putin.
Se adauga sare,piper,vinul si cam tot atata apa.
Se lasa sa se innabuse 15-20 minute dupa care se adauga smantana si se lasa sa mai dea vreo 2-3 clocote.
Se potriveste de minune cu mamaliga!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu