03 decembrie, 2010

Cartofi la cuptor cu rozmarin,cimbru si lamaie

La noi se zice ca aici e "Tara Cartofului".Bine, ca in alte zone ii gasiti cu mult mai ieftin,dar in principiu,aici se cultiva si se recolteaza cartofi.Nu stiu copil de prin zona care sa nu aleaga cartofii prajiti drept mancarea preferata. Dar noi adultii vrem si incercam si alte retete.


Ingrediente:
coaja de la o lamaie,data pe razatoare
2 linguri ulei de masline extra virgin
1 lingurita rozmarin proaspat
1 lingurita cimbru proaspat
500 gr cartofi
sare ,piper

Se amesteca uleiul cu coaja de lamaie si se prajeste cam 30 de secunde.
Se toarna intr-un bol si se adauga ierburile.
Se taie cartofii in cuburi si se pun in bolul cu ulei.
Se amesteca si se dau la cuptor.
Se amesteca din cand in cand si se scot cand sunt rumeniti pe toate partile.
Se pun inapoi in bol si se servesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu