07 decembrie, 2010

Cartofi Prajit a la India - Indian Home Fries

Namaste! Vreau sa va introduc un nou fel de cartofi cu o aroma foarte interesanta.Acuma nu o sa-m inchipui ca o sa va indragostiti de ei asa de tare ca o sa mancati in fiecare zi,dar merita incercat. Pozele nu  sunt de calitate,sunt facute pe vremea cand foloseam telefonul pentru fotografiat.


Ingrediente:
6 cartofi potriviti,fierti
4 linguri apa
2 lingurite ghimbir proaspat si ras
4 catei de usturoi
1 lingurita sare
1/2 lingurita curcuma (turmeric)
un varf de cutit ardei iute
2 linguri ulei
1 lingurita seminte de fenicul (se gaseste la magazinele cu ceai,gen Plafar)
coriandru sau patrunjel proaspat pentru ornat

Se taie cartofii fierti in cuburi.
Intr-un robot de bucatarie se adauga apa,ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute,sarea si curcuma.
Intr-o tigaie nonstick,incalzeste uleiul si adauga semintele de fenicul si prajestele 30 secunde.
Adauga pasta obtinuta si prajeste inca doua minute.
Adauga cartofii si amesteca bine ca sa se imbine cu pasta.
Se prajesc 10-15 minute pana cartofii devin maronii.S
Se presara verdeata si se servesc calzi.


2 comentarii:

  1. Am facut si eu niste cartofi "obisnuiti", adica doar fierti cu baghar (ulei aromat cu diverse seminte si arome)si erau fantastici. De atunci nu critic nimic pana nu testez. Cum stiu sigur ca trebuie sa fie excelenti, de-abia astept testul. Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc.Eu de abia astept sa incerc retete de pe blogul d-voastra.

    RăspundețiȘtergere