07 decembrie, 2010

Chai Masala

La noi incepe sa se faca cunoscut si chaiul indian.Eu am facut cunostinta cu el acum vreo sase ani si de atunci e ceaiul meu favorit.O sa gasiti mii si mii de retete,dar cum India este tara cu un trilion de condimente o sa gasiti diferite versiuni. Eu ce am altceva mai bun de facut decat sa incerc cat mai multe! Din pacate,sau din fericire,inca nu am gasit nici o reteta si sa zic:"Gata! Numai din asta am sa fac de acum incolo!" Mi-a placut sa gasesc o noua aroma in fiecare.Incercati si voi si nu o sa va para rau!
Nu uitati ca ghimbirul fiert prea indelungat face ceaiul sa fie iute.

Ingrediente:
1 bucatica de ghimbir proaspat
1 bucata de scortisoara (un stick,un bat)
4 bucati de cardamon,putin crapat
6 bucati cuisoare
2 cani apa
1 cana lapte
2 1/2 ceai negru
2 linguri zahar



Se pun toate ingredientele intr-o oala.
Se dau la fiert la foc mic,dupa ce incepe sa fiarba se mai tine 2-3 minute.
Pentru un ceai mai tare si mai iute se mai tin inca 2 -3 minute.
Da ceaiul deoparte si lasa-l sa se "odihneasca" vreo doua minute,apoi pune-l din nou pe foc pentru inca un minut.Pentru un ceai mai potent 2 minute.
Se serveste fierbinte si poti presara putina scortisoara deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu