01 decembrie, 2010

Kaffi - Cafea Luxemburgheza

Experimentam si invatam. Unul dintre ingrediente este eau-de-vie din prune,care e asemanator cu cel unguresc,szilva palinka(eu cu asta l-am servit). Pana la urma cred ca merge si tuica noastra.In Luxemburg se serveste cu Mirabelle eau-de-vie,facuta din prune galbene si Quetsch,facuta din prune.



Ingrediente:
1 cana cafea
50 ml Mirabelle eau-de-vie

Se bea ori separat ori amestecat.De obicei dupa masa.


2 comentarii:

  1. "Mirabelle" inseamna CORCODUSA!
    Asadar, tuica aceea este sau era dinj corcoduse (eau de vie, mai-mai)!
    Dar ideea de a bea cafea cu tuica e interesanta... Daca venea de pe la noi, vai ca damnabila mai era! asa, ca vine de la occidentali... e buna de promovat!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai este Irish coffee,este kaffi ,dar daca am pune noi o palinca in cafea n-ar mai fi asa de ok! Eu promovez si tuica autohtona:
    http://mitinitta.blogspot.com/2010/11/cocktail-taranesc.html
    Dar, recunosc ca, in cafea n-am incercat-o. Stii ca mi-ai dat o idee nu?

    RăspundețiȘtergere