17 ianuarie, 2011

Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la cuptor

In Europa de Est,chimionul este confundat cu chimenul.E adevarat ca arata cam la fel,dar gustul e total diferit. Numai eu stiu cate pachete de asa zis "chimion" am cumparat si cand am ajuns acasa am descoperit ca e totusi chimen. Pe net am vazut numai preturi absurde (30 lei pentru o sticluta mica!),dar am noroc cu prietena mea Joy din Tara Galilor care m-a aprovizionat pana acuma.
Chimionul este folosit in mancarurile mexicane si indiene.

Ingrediente:
4 cartofi mari,taiati in felii mai groase
1 lingura ulei
2 lingurite chimion pudra
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita usturoi pudra
sare
1/4 lingurita paprika iute
1/8 lingurita scortisoara (optional)

Intr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii.
Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi.
Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand grija sa nu se suprapuna cartofii.
Dupa 20 de minute se intorc pe partea cealalta si se mai tin inca 10 minute,pana se rumenesc frumos.

2 comentarii:

  1. sunt buni danutza!!!noi suntem in tara cartofului aici si incercam multe feluri!

    RăspundețiȘtergere