22 ianuarie, 2011

Dulceata de portocale

Sunt multe versiuni,dar depinde si de gusturi. Mie imi place sa fie amaruie,deci nu ma deranjeaza sa las si coaja. Pentru o marmelada mai putin amare se decojeste si se inlatura partea alba. Mai sunt metode unde se lasa la inmuiat 24 de ore,dar mie metoda aceasta mi-a convenit de minune!
Se poate servi pe paine,pe pancakes,clatite si chiar la unele mancaruri care cer marmelada de portocale.
Se poate face in cantitati mai mari si e si un cadou deosebit daca faceti cosuri cu cadouri de sarbatori.
E mai bine de facut iarna cand sunt ieftine si in sezon portocalele.

Ingrediente:
1 portocala cu coaja subtire
2 linguri apa
1/2 cup zahar

Se spala portocala foarte bine.
Se taie capetele.
Se taie in opt sferturi si se taie cu robotul de bucatarie.
Se adauga intr-o oala cu apa si zaharul si se da la foc 15 minute amestecand des.
Se toarna intr-un borcan ,dupa ce s-a racit.
Se pastreaza la frigider.

5 comentarii:

  1. medi,chiar e buna si plina de vitamina C!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba reteta. Cam cat timp credeti ca rezista (termen de expirare)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai tin minte,dar nici n-a tinut asa de mult borcanul ca sa se strice. Dar sigur se pot fierbe borcanele,sa tina mai mult.

      Ștergere