17 ianuarie, 2011

Feta Marinata

Hai sa trecem putin la Grecia azi,ca tot astept sa primesc niste condimente de acolo.Mereu imi vin idei la supermarket,la raionul cu produse preparate. Nu pot sa cumpar niciodata din salatele lor cu maioneza,cine stie de cand sunt acolo si mereu ma simt mai bine sa stiu ca e facut de mine. Noua mea descoperire e branza feta marinata!

Ingrediente:
250 gr feta,taiata in cuburi
1 lingurita boabe de coriandru
1-2 frunze de dafin
2 catei de usturoi,pisati
1 lingurita coaja de portocale
1 lingurita oregano
1/2 cana de ulei de masline,extra virgin

Se prajesc pentru un minut boabele de coriandru,coaja de portocala si dafinul.
Intr-un container de plastic sau intr-un borcan,se pun toate ingredientele si se amesteca usor o data pe zi pentru o saptamana.
Se pastreaza la frigider,o saptamana,dupa care se poate servi.
E excelenta cu bagheta proaspata!

4 comentarii:

  1. Trebuie sa fie tare buna! Eu sunt mare amatoare de branza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu Iulia si daca e putin mai altfel si mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucia te intreaba....crezi ca as putea folosi si telemea de vaca,(asta am momentan in frigi.) in loc de feta?..multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar azi ma gandeam la acelasi lucru,eu cred ca ar merge...daca e telemea mai moale o tii mai putin. La mine problema cu mancarurile marinate e ca nu am rabdare sa le tin cat trebuie,fac ce fac si deschid frigiderul si mai incerc cate putin...

    RăspundețiȘtergere