01 iunie, 2011

Orez Egiptean - Rice the Egyptian way

For English version scroll down


Uite ca nu am stiut ca egiptenii fac orezul altfel,cum am vazut reteta bineinteles ca a trebuit sa o incerc!Interesanta.Eu folosesc o oala din fonta,la fel cum e ceaunul,dar innegrita sa nu gatesc direct pe fonta. E cea mai buna pentru orez ca nu se lipeste si nu se arde.

Ingrediente:
1 cana orez cu bob lung
1 cana apa
1-2 lingurite ulei
sare

Se spala si se scurge orezul bine.
Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste.
Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent,eu l-am lasat putin cam mult.
Adauga apa si sarea.
Da focul mare si cand a dat doua clocote,pune capacul si lasa-l la foc mic vreo 20 minute.
Nu se mai deschide capacul si nu se deranjeaza.
Nu trebuie amestecat si cand e gata apar niste gauri prin orez.
Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a fi servit.



I had no idea that Egyptians cook this way,so once I saw the recipe I had to try it out. I fried the rice a bit too much,but it turned out ok .

Ingredients:
1 cup rice
1 cup water
1-2 T oil
salt

Wash and drain the rice.Allow the rice grains to dry as much as possible.
Heat the oil in a saucepan.
Fry the rice for about a minute,until the grains are translucent.
Add the water and salt to taste.
Bring to the boil for 2 minutes,then simmer gently,covered for about 20 minutes.
Wait until the rice is tender and the holes appeared.
Don't stir while cooking.
Allow to rest for 10 minutes before serving.

6 comentarii:

  1. nici nu se vede ca l-am prajit mai mult decat trebuia!

    RăspundețiȘtergere
  2. danutza,mi s-a parut si mie interesanta si am incercat-o.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am venit si eu la o portie de orez, e preferatul meu yumi,yumi.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Fix d-asta imi fac azi :) si cand ma gandesc ce ma mai plangeam pe vas ca trebuie sa mananc orez..

    RăspundețiȘtergere