21 ianuarie, 2011

Souvlaki

Azi vizitam Grecia! Desi curand o sa ma vedeti gatind mai mult "greceste",astept niste condimente de acolo si pot sa ma apuc de experimentat. Copiilor le-au placut mult numindu-ma "Best cook in the world!"
Dar mai intai sa vedem ce este souvlakiul.Este un gratar in stil grecesc,dar care poate fi facut cu usurinta si la aragaz,avand in vedere ca pieptul de pui nu are grasime. Fetitelor mele le place mult pieptul de pui la gratar si am niste bete pentru frigarui cu maner de lemn pe care le folosesc. E mult mai gustos decat prajit sau la cuptor.

Ingrediente:
1 piept de pui,curatat si taiat cuburi.
Marinata:
2 linguri usturoi pisat
1 lingura suc de lamaie proaspat stors
1 lingura ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita oregano
sare
piper

Se marineaza carnea de pui cu toate ingredientele cel putin 2 ore.
Se aseaza pe betele pentru frigarui.







Se tin deasupra flacarii de la aragaz.







Se tin pana pieptul de pui nu mai e roz,daca il tineti prea mult se intareste,daca il tineti numai cat s-a albit carnea si e facuta iese moale.





 Grija sa fie gatit destul,ca sa nu mancati crud.
Se serveste cu un orez grecesc si cu sos tzatziki.

2 comentarii:

  1. Imi place mult blogul tau. Si am sa fac cateva din retete :) Si mie imi place bucataria Greceasca si am experimentat destule de pe acolo. Eu nu pun smantana la sosul de la souvlaki (care la mine e tzatziki , adica cu castraveti rasi).

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina,multumesc de vizita si ma bucur ca ti-a placut aici,la mine. De obicei nu pun nici eu smantana,fac numai cu iaurt,dar ptr beneficiul copiilor mai scap si smantana.

    RăspundețiȘtergere