08 februarie, 2011

Churros

De mult nu am mai facut ceva spaniol si churros mi se pare un desert potrivit pentru o dupa amiaza mohorata.Ce e churros? Un fel de friganele lunguiete,pe care le inmoi in ciocolata calda.Cel putin noi asa le mancam,dar poate ne spun mai multe fetele din Spania.Dar cred ca ar merge si cu o cafea cu lapte.Oricum,copiilor le-a placut mult asa ca o sa mai facem!Poate fi savurat si de vegetarieni,dar trebuie sa inlocuiasca sosul.

Ingrediente:
Pentru churros:
1 cup apa
1 1/2 lingurita ulei
1/4 lingurita sare
1 cup faina
ulei ptr prajit
zahar pudra ptr deasupra
Sos de ciocolata:
1oo gr ciocolata neagra
1/4 cup smantana dulce sau lapte

Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert.
Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge.
Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute,timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se incinge uleiul pentru prajit.
Se pune intr-un sprit si se da drumul la cate o bucatica de 10 cm(sau mai mare)in ulei.
Se prajesc pe rand pana e gata aluatul.
Se presara cu zahar pudra.
ptr sos:se pun intr-o ceasca ciocolata cu smantana dulce si se dau la cuptorul cu microunde 2-3 minute

2 comentarii: