02 februarie, 2011

Crutoane




Tocmai am observat ca la noi nu se gasesc crutoane,dar nu-i nici un bai ca-s usor de facut! Noi mancam paine putina,deci mereu se invecheste si o folosim pentru a face crutoane.De fapt e recomandata,intrucat se taie mai usor si se usuca mai repede.

Ingrediente:
Felii de paine veche
ulei (masline,floarea soarelui,etc)
sare
condimente la alegere:paprika,usturoi pudra,italian,cajun,creol,etc


Se taie painea in cubulete.
Se presara putin ulei peste cuburile de paine.
Se condimenteaza cu condimente pe gustul vostru si se amesteca bine.
Se da la cuptor cam 15 minute sau pana se usuca si se 
rumenesc.
Se servesc la salate,supe sau ca atare in loc de snack.




6 comentarii:

  1. Multumesc de reteta de crutoane... Chiar nu stiam cum se fac... credeam ca e paine simpla putin uscata in cuptor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felis,chiar asa si e,dar e mai usor daca le tai in prealabil si sunt mai gustoase daca le condimentezi!

    RăspundețiȘtergere
  3. michelle,rar mai ajung la salata sau supa!

    RăspundețiȘtergere
  4. sau poti folosi kubetti, din comert

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca erau pe atunci kubetti,pe cand am inceput sa fac eu crutoane,oricum le-am incercat si eu o data si aveau un gust preponderent de ketchup. E o idee buna,dar daca sunt asa de usor de facut de ce sa nu le facem acasa:)

      Ștergere