12 februarie, 2011

Dovleac la steamer

Din dovleacul macelarit am avut ce experimenta.
Va prezint aici,dovleac pe steamer sau la aburi,care se poate congela si folosi la retetele care cer pireu de dovleac,pumpkin pie de exemplu.


Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul.
Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga apa.
Chiar azi l-am vazut pe Radu Popovici,care a participat la o emisiune TV si a facut un steamer din betigase,puse pe fundul wok-ului.
Daca nu folositi standul de la cuptorul cu microunde.

6 comentarii:

  1. Ce bun.Eu astazi am facut placinta cu dovleac.
    Te asteapta un premiu la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fac un tort ptr unchiul meu azi,altfel cred ca vroiam si eu placinta cu dovleac. Ura pentru premiu!Primul meu premiu virtual...O duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat Miti...cred ca are un gust delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. ruxy,dovleceii sunt super buni!si foarte versatili

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ideea aceasta. Eu am preferat mai mereu sa-l pastrez cuburi sau ras pe razatoare la congelator dovleacul, dar aceasta metoda este mai utila in unele retete.

    RăspundețiȘtergere
  6. atatea bunataturi au iesit dintr-un singur dovleac!la noi se cam mananca si ajunge la congelator numai pireul ptr pumpkin pie!

    RăspundețiȘtergere