04 februarie, 2011

Interviul de pe bucataras

Cum era sa-mi scape mie interviul de pe bucataras!!!Ei m-au intrebat eu n-am facut nimic altceva decat sa raspund...


Adina a fost mult timp plecata. Adina s-a intors recent in tara. Adina a aterizat repede pe bucataras.ro si-aici a ramas. Adina a strigat "home, sweet home". Adina nu s-a referit la Romania, ci la site-ul nostru. Adina e Mitinita. Si una dintre ele, Adina sau Mitinita, ne-a acordat un interviu suculent. Voila!

CAPITOLUL "DESPRE ADINA"

1. 3 cuvinte care o definesc pe Adina?Optimista si luptatoare. O femeie implinita. Easy going. 
2. Care ar fi 3 lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insula pustie?
Gordon Ramsay  - dar sa fie sub comanda mea, as vrea sa vad daca mai urla ca apucatu' si acolo! Si sa se descurce cu gatitul! As mai lua un kit de supravietuire si un yacht de o persoana, sa pot pleca de acolo oricand.
3. Ce te face sa zimbesti?
Pe cand aveam numai un copil, ma gandeam daca as fi in stare sa mai iubesc inca unul la fel, fara a face diferenta. De cand am doua maruntele, de fiecare data cand le vad impreuna imi apare un zambet pe buze. Deci, copiii ma fac sa zambesc! Si nu numai ai mei...
4. Ce personalitate/VIP ai invita la o petrecere a ta?
Eu chiar m-as intalni cu gasca de pe Bucataras.ro, sunt persoane mai reale si mai accesibile decat VIP-urile. Pe Ina as astepta-o cu tuica fiarta, pe Miha cu un tort cum numai ea stie sa le faca, pe Ionix cu un bol mare de popcorn caramel, pe Rocsi cu prajiturele, pe Cris cu eidel...stie-ea-cum, pe Mena cu rulada ei ptr mama, pe Medi cu carnatu si cu alea doua oua, pe Epurasha as pune-o la decorat mancarea pe farfurii, pe Pusikmea as ruga-o sa ne mai faca un tort mai pentru femei, pe Mihaela sa ne aduca niste mancaruri arabesti si platoul cu branzeturi, pe Aziz sa ne faca niste sandvisuri ptr copii sa ii tinem si pe ei ocupati, pe Gaby sa ne inveseleasca, pe Ruxy cu niste paine, pe Nadine cu albinutele, pe Mihaelar63 cu niste mancare romaneasca, pe Motanel cu salata cu limba, pe Susu o chem sa ne faca poze la mancare, pe Ligia cu o lasagna, pe Diva cu o sangria si pe Dia sa ne mai arate o data pulpele celebre! N-am vrut sa va uit pe vreuna, dar stiu ca am facut-o, abia acuma imi dau seama ca suntem o gasca mare!!! Toata lumea e invitata si se aude zvonul ca da bucatarasul galbeni
pentru participare!
5. Unde ti-ar placea sa-ti petreci vacanta?
Tibetul si Bhutanul sunt pe lista mea de vazut!

CAPITOLUL "ADINA IN BUCATARIE"

1. Care este mancarea ta preferata?Imposibil de ales, sunt asa de multe! Cel mai probabil un fel de mancare exotic,19 ani am mancat numai si numai mancare traditionala romaneasca. Depinde si la ce ora sunt intrebata. Daca am mancat deja, mi-ar cadea foarte bine un gratar korean din carne de vita cu un sos iute cu usturoi. Am trei ingrediente esentiale cand e vorba de mancare favorita: usturoiul (mananc mujdeiul cu lingurita), lamaia / lime (il mananc in loc de mere) si ardeiul iute (am reusit sa-l am si la micul dejun)!
2. Ce ai mancat si te-a uimit?
Desi am incercat multe lucruri neobisnuite, de la crocodil, strut si chiar balena, am fost foarte placut uimita de dovleac! La noi fiind considerat "mancare pentru porci", bineinteles ca nu m-am atins de el, asta pana mi-a facut sotul un fel de dovleac gatit in aburi, pentru desert! Fantastic!!! Chiar pe bucataras.ro am descoperit o reteta de "pumpkin pie" a Annamariei si o fac destul de des. Pana si parintii mei apreciaza aceasta placinta!
3. Ce nu-ti place sa mananci?
Toba si piftia, mancarea grasa, pielea de pui (deja ma scutura frigurile)...
4. Care este bautura ta preferata?
Apa. Sau, daca e cu alcool, cocktailul Kamikaze.
5. Da-ne un tips culinar care ti se pare important si de ajutor pentru orice pasionat culinar.
Sa nu va fie frica sa experimentati! Si incercati si din mancarurile altor popoare, o sa descoperiti arome noi si o sa gasiti, cu siguranta, ceva si pe gustul vostru!

CAPITOLUL "DESPRE BLOGOSFERA CULINARA"

1. Ce parere ai despre blogosfera culinara?Romancele se pricep la dulciuri, fara nici o discutie. Incearca sa postezi pe bucataras.ro o reteta de dulciuri si vezi cat timp iti sta pe prima pozitie la categoria ei. Apoi incearca fructe de mare sau altceva si-o sa stai acolo o saptamana :)). Eu ma bazez pe blogurile romanesti  pentru dulciuri mai sofisticate si retete traditionale. Probabil stiti deja ca inca n-am apucat sa invart o sarma, n-am facut niciodata. Prima mea ciorba de perisoare a fost facuta de curand. Ma bucur ca sunt din ce in ce mai multe bloguri, nu aveti idee ce mult se bucura si ce folositoare le sunt celor care traiesc in afara tarii. Bravo celor mai in varsta care au blog sau care sunt active in blogosfera si pe siteuri culinare! Avem nevoie de experienta voastra si e mai usor pe tastatura decat la bucatarie, asa ca sa nu va fie frica, va asteptam sa ne impartasiti experientele si secretele voastre culinare!
2. Care este primul blog culinar de la noi care-ti vine in minte?
Citesc multe bloguri, dar le apreciez cel mai mult pe cele in spatele carora sunt persoane adevarate. Mereu am primit un raspuns de la Radu Popovici si de la Bucataras, care imi imaginez ca sunt persoane foarte ocupate, dar gasesc timpul pentru un reply. Totusi, mie nu blogurile imi vin in minte, ci persoanele care imi scriu si-mi raspund: Medi, Elena Toma, Felis, Moni, Sara&Miki, Janet, Lucia si lista continua. Chiar daca nu va vedeti numele pe ea, sa stiti ca eu apreciez orice comentariu, bun sau rau (e constructiv, nu?).
3. Iti place vreun blog / site culinar din afara .ro? Care?
Bucatarasul e primul site romanesc pe care imi postez retetele. Am fost si inca mai sunt activa (si ca moderator) pe un alt site, recipezzar.com, care s-a schimbat si nu mai functioneaza prea bine. Atunci am inceput eu blogul in engleza (littlemafia), ca sa imi transfer retetele, si tot atunci mi-am zis sa fac si unul in romaneste.
4. Cit timp dedici blogului tau culinar pe zi?
Am un folder plin cu poze, care isi asteapta randul si cum aproape zilnic incerc ceva nou, folderul nu se mai goleste. De aceea incerc sa postez zilnic macar o reteta, unde mai pui ca mai am si calatoriile mele si o gramada de articole care vor sa iasa la lumina. Daca n-as dormi, oare as termina mai repede? Am avut persoane care s-au plans ca nu am retete romanesti, dar sunt atatea siteuri cu retete minunate si eu am atatea retete diferite pe care vreau sa le impartasesc. O sa fie si cateva romanesti, cele pe care o sa le fac mai des (imi vine in minte puiul cu smantana si vin, al lui Medi) si care intra in cartea mea de bucate. Imi pastrez aceeasi tematica cu care v-am obisnuit, retete mai altfel. Eu ce sa fac daca asa mancam noi?
5. Ce mesaj transmiti blogosferei culinare?
Respectati toate blogurile, asa cum sunt ele, chiar daca nu sunt pe gustul vostru. Numai cine are un blog stie cata munca se depune: sa alegi reteta potrivita, sa cauti ingrediente, sa gatesti, sa pozezi, sa-ti folosesti familia pe post de cobai si apoi sa postezi pe blog. Tuturor bloggeritelor si bloggerilor: jos palaria si keep up the good work!!!

CAPITOLUL BUCATARAS.RO

Da-mi 3 atribute pentru Bucataras.ro. Este un site ...
1. The place to be!
2. Darnic (vezi galbenii si permisiunea de a cere voturi).
3. The best(ial). Pai, daca e in stare sa stapaneasca atatea femei!!! :)
De ce am ramas pe bucataras.ro si nu pe alt site? Fiindca aici toata lumea e si se simte egala, nu am vazut replici sarcastice (numai una de fapt, dar nici perfect nu se putea sa fie) cum numai romanii stiu sa dea si mi-a placut mult cum s-a desfasurat concursul, unde era potential pentru un scandal de mari proportii! La asta m-am referit cand am zis ca bucatarasul e The Best(ial)!

5 comentarii:

  1. Ai fost splendida Miti! Felicitari din nou!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ruxy! Pe unde te ascunzi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am revenit Miti! Nu ma mai ascund! LOL!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo !! mi-a placut mult interviul! Va pup pe toate 3 ! pusi de la Arad !...Lucia!

    RăspundețiȘtergere