04 februarie, 2011

Sabzi Polou - Orez iranian verde cu ierburi

In Iran,se serveste cu peste prajit.Eu l-as manca oricand,daca s-ar gasi si la noi ierburi ca la ei. Un kg de ierburi costa cam o jumatate de dolar si se folosesc in foarte multe mancaruri,facand bucataria iraniana deosebita. Va dau o versiune usoara,cea traditionala dureaza mai mult.
Am crescut cu succes si coriandru pe balcon asta vara.
1 cup = 1 cana de 200 ml

Ingrediente:
1/2 cup ceapa verde
1/4 cup marar proaspat
1/2 cup patrunjel proaspat
1/2 cup coriandru proaspat
1/4-1/2 cup unt
4-5 cup orez fiert

Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol.
Se pune untul intr-o oala si se topeste.
Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez.
Se adauga jumatate din ierburi.
Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi.
Se acopera cu un capac si se da la foc mic 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu