05 februarie, 2011

Orez japonez

De vreme ce am multe retete care folosesc orez,sa va arat cum fac eu orezul in stil japonez.

Ingrediente:
1 cup orez cu bobul rotund
1 1/4 cup apa
sare

Se spala bine orezul,in trei ape.
Se pune in oala orezul cu apa si sarea.
Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez.
Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute.
Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a-l servi.

5 comentarii:

  1. E foarte bun Miti...si eu il faceam mai demult asa...acum de o vreme l-am mai dres cu ceapa, unt, morocvi etc...LOL!

    RăspundețiȘtergere
  2. si cand te gandesti ca era un timp cand mancam cate un pilaf si atat! atatea feluri de orez facem acuma...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am abordat mai nou metoda asta cu prosopul de panza sau de hartie sub capac. Aduna aburul si incetineste procesul de racire, de se umfla frumos boaba de orez. Deh, visez la un cos din acela de bambus pentru fiert la abur, dar la Daiso nu mai au...

    RăspundețiȘtergere
  4. Orezul insa arata grozav si este o garnitura excelenta pentru cei care nu-l consuma simplu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Metoda cu prosopul o fac iranienii si grecii...Eu am cosul de vreo 10 ani,l-am trimis acasa pachet si mi-a prins bine,ce as merge si eu la un Daiso,mergeam in Japonia si aveau lucruri faine si ieftine...

    RăspundețiȘtergere