03 februarie, 2011

Orez prajit a la Romania

Vad ca retetele chinezesti prind greu la noi,majoritatea nu au curajul sa faca,dar nu reusesc sa gasesc motivul.De aceea,vreau sa facem impreuna o retete de orez prajit,nu stiu cat de chinezesc e sau nu,si sa o facem cu ingrediente romanesti,o reteta de baza la care puteti adauga pe parcurs alte ingrediente cum ar fi:piept de pui,morcovi,ardei,sunca,etc.Sosul soia,uleiul de susan sunt alte ingrediente pe care le puteti adauga.
Pentru a va asigura de reusita,folositi orez care a stat o zi la frigider si s-a intarit,altfel o sa va iasa altceva si in mod sigur nu orez prajit.


Ingrediente:

200 gr orez fiert de o zi
2 oua,batute
1 ceapa mica
1-2 catei de usturoi
sare
1 lingura ulei

Se taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul.
Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute.
Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte.
Se caleste ceapa si apoi se adauga usturoiul.
Se adauga orezul si se prajeste amestecand ca sa nu se lipeasca.
Omleta se taie in bucata si se adauga orezului.Se pune sare dupa gust si se serveste cald.

2 comentarii:

  1. ce pofta mi-ai facuuuuut !!!!!! super orezul, sigur am sa incerc reteta...pe cat de simpla pe atat de buna trebuie sa fie !!!...Lucia !

    RăspundețiȘtergere
  2. incepem cu usorul si pana vine vara si legumele proaspete facem si ceva mai chinezesc!

    RăspundețiȘtergere