20 februarie, 2011

Pateu din ficat de pui

Reteta Pateu din ficat de pui o am de la o cititoare a blogului, Lucia si ii multumesc pe aceasta cale ca a impartasit-o cu mine si in mod indirect, si cu voi.

Ingrediente Pateu din ficat de pui:
350 -400 gr de ficat de pui
1 ceapa mare,taiata in patru
1 cescuta de apa
100 gr unt
ienihabar
piper


Mod de preparare reteta Pateu din ficat de pui
Se pune la fiert ficatul cu ceapa si apa. NU adaugati sare ca intareste ficatul prea tare.
Se fierb cam 20 de minute,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Se adauga untul.
Se baga sarea si condimentele si se mixeaza cu un stick blender.

6 comentarii:

  1. Pe cuvant ca aseara ma gandeam ca as manca pate si aveam de gand sa caut pe internet o reteta, pentru ca pate-ul din comert chiar si cel de pui sau de rata contine slanina (pe langa tot felul de alte chimicale) si sotul meu nu poate sa manance. Ca sa nu ma gandesc ca am mai auzit ca firmele de mezeluri le iau pe cele care expira din magazine si le reproceseaza...

    Cred ca ar merge si un pic de nucsoara !

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucia...te pupa mult si se bucura ca ai incercat pateul!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina,al meu desi mananca porc,la pateu nici nu se uita!!! Il face gratar si ce bun e!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lucia,sarumana pentru reteta,o sa incerc si celelalte,asa incetul cu incetul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata tare .....apetisant asa intins pe paine.Cu siguranta ca este delicios.....!
    Daca mai vrei niste retete de pate de casa poti sa-ti ofer si eu....tu alege:
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/09/pate-de-casa-din-ficat.html
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/03/pate-din-ficat-de-curcan-cu-vin-rosu.html
    Sper sa nu te superi ca am lasat link......
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa ma supar ca mi-ai lasat linkuri,dimpotriva,ma bucur sa mai gasesc inspiratii >:D<

      Ștergere