05 februarie, 2011

Porc cu ghimbir


V-am promis ca o sa va pun retete asiatice usoare si va pun una cu poze step-by-step. Ingredientele sunt accesibile,nimic fancy sau complicat,e rapida si e super usoara. Daca ati manca-o la un restaurant japonez,probabil ati si plati o caruta de bani!

Ingrediente:
350 gr carne de porc macra
3 linguri de sos de soia
2 linguri de sake sau vin alb sec
2 lingurite de ghimbir dat pe razatoare
2 linguri ulei

Se taie carnea in bucatele subtiri.
Se pun bucatile de porc intr-un bol.
Se rade ghimbirul.

Se adauga la carnea de porc si se amesteca impreuna cu sosul de soia si sake (sau vin alb).
Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu se intareasca feliile de porc.Se adauga uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga bucatile de carne avand grija sa nu se suprapuna.


Se adauga restul de sos din bol si se mai prajeste 1-2 minute.


Se serveste cu orez simplu.Pofta buna!



8 comentarii:

  1. Esti tu Miti muuult prea scumpa!

    RăspundețiȘtergere
  2. noi doua am putea continua la nesfarsit...lol

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu, bun si arata foarte apetisant! Am lasat un comentariu si la "Retete in imagini", dar nu puteam sa nu vin la sursa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din nou...Bravo !! mi-a placut si reteta dar si prezentarea...Felicitari..se vede de departe ca-ti place ceea ce faci. Mai vreau retete cu orez ,desi am incecat tot felul de orez incepand de la cel scump la cel mai scump, si tot se face prea moale! acum fac basmati si-l las putin pe foc ..pun capacul si opresc focul! Cunosti un orez bun in Romania,spune-mi si mie,te rog!...Lucia !

    RăspundețiȘtergere
  5. @Lucia:si eu am incercat multe feluri de orez,m-am oprit la marca Noe ca se gaseste mereu la Kaufland si nu vreau sa am surpize cand incerc un fel nou.Vreau sa incerc Scotti ca am vazut ca au o varietate mai larga,am vazut si orez tailandez. Eu am postat cateva feluri de orez,o sa tot continui sa pun. Pentru basmati recomand metoda iraniana,il fierbi putin,sa fie al-dente si il clatesti si pui in oala cu putin ulei sau unt si il tii la foc mic.O sa mai postez feluri de a face orez.

    RăspundețiȘtergere