14 aprilie, 2011

Pumpkin Soup - Supa crema de dovleac

For Enghish version scroll down

Azi am macelarit un dovleac si m-am distrat de minune experimentand!!! Mi-au placut toate,m-am simtit bine la bucatarie azi.

Ingrediente:
1 kg dovleac
60 gr unt
1 ceapa taiata cubulete
1 litru de supa de pui sau apa cu cub concentrat
smantana dulce (optinal)

Se taie dovleacul(al meu s-a taiat destul de usor,a stat in bucatarie de cand a dat frigul).
Se curata de coaja si se taie in cuburi.
Se caleste ceapa in unt,cam 10 minute sau pana e moale.
Se adauga dovleacul si supa de pui si se lasa la fiert cam 20 de minute sau pana e moale dovleacul.
Se stinge focul si se lasa putin deoparte dupa care se mixeaza cu stick blenderul,blenderul sau chiar cu furculita.
Se serveste cu smantana dulce (optional).


Let's see who can resist this?


Ingredients:
2 lb pumpkin
2 oz butter
1 onion,chopped
4 cups chicken stock
3/4 cup cream

Peel the pumpkin and chop into chunks. Heat the butter and cook the onion until soft.
Add the pumpkin and the stock.
Simmer,covered,for 20 minutes or until pumpkin is tender.
Process in a blender or with a stick blender until smooth.
Stir in the cream.
Season with salt and pepper if you wish. I didn't .

3 comentarii:

  1. Hm, ce-as fura un dovleac de acolo, mai ales ca ai mei s-au terminat. Dar lasa ca mai iau eu pentru verrine si sa te tii atunci! Fac si eu supica asta, ca de mult n-am mai papat una. Dar poate cu putina menta...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai am unul acolo in colt la bucatarie,dar daca stati departe de mine...azi mai fac niste dovleci pai,yummy...

    RăspundețiȘtergere
  3. Super tare! Imi place la nebunie ce ai facut acolo!

    RăspundețiȘtergere