17 februarie, 2011

Split pea soup

O supa pe care am facut-o iarna trecuta si am gasit-o in tolba cu retete care-si asteapta randul la tradus...O cantitate mai mare ,cred ca o mai facem o data si apoi ne putem apuca de mancaruri de primavara!

Ingrediente:
2 linguri de unt
1 ceapa
2 morcovi
1 tulpina de telina (apio)
450 gr mazare verde uscata
1 lingurita cimbru
1 lingurita patrunjel
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
2 litri de apa
2 catei de usturoi
3 cartofi
1/2 cup de fulgi de ovaz
1 ciolan afumat

Se taie legumele in cubulete.
Se pun toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz si cartofii la fiert) cam 1 1/2 - 2 ore sau pana cand mazarea uscata e fiarta.
In ultimele 25 de minute se adauga cartofii si fulgii de ovaz.
Cand s-au fiert se ia de pe foc si se lasa 15 minute deoparte,dupa care se mixeaza cu un stick blender sau blender.
Carnea se scoate inainte de a mixa si se poate rupe in bucatele.

4 comentarii:

  1. wow! Cred că mi-ar plăcea extrem de mult această supiţă.

    RăspundețiȘtergere
  2. ionela,vezi ca am vreo trei variante,cea de la uncle bill e favorita mea si e si cea mai simpla

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ideea ta. Noi mancam multa supa de mazare uscata. Buna rau.

    RăspundețiȘtergere
  4. Brandusa,esti si tu fan al supei!Supa asta e singurul motiv pentru care astept iarna,vara parca nu merge asa bine!

    RăspundețiȘtergere