04 decembrie, 2011

Tort rosu si alb - Red and white cake

For English version scroll down

Un tort perfect pentru sarbatorile de Craciun,pentru ziua indragostitilor,pentru sezonul capsunelor si pentru oricand simti ca ai nevoie de putin rosu in viata ta.


Ingrediente pentru blat:
200 gr faina
300 gr zahar
6 oua
1 praf de copt
6 linguri de ulei sau margarina topita
6 linguri apa

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama.
Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor.
Se bat albusurile ca pentru bezea.
Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cat se incorporeaza galbenusurile.
Se adauga faina si se amesteca usor,chiar numai cat s-a incorporat.
Se unge o forma de 26 cm cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune compozitia in forma si se coace 40 de minute sau pana iese scobitoarea curata.
Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.

Pentru frisca:
500 ml frisca lichida dulce
1 zahar vanilat
Se tine mixerul,bolul si frisca la rece in prealabil.
Se mixeaza frisca pana e tare.


Pentru sirop:
4 linguri de zahar
150 ml apa
Se insiropeaza feliile si se aplica frisca si un kilogram de capsuni pe fiecare strat.
Capsunile pot fi taiete in sferturi si se pot lasa si cateva cu frunza pentru deasupra.
Nu trebuie decorat in nici un fel,contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.



Red and White Cake

Here comes a cake that's perfect for Christmas,Valentines,when strawberries are in season or whenever you feel like adding a little color to your life.

Ingredients for the cake:
200 gr flour
300 gr sugar
6 eggs
1 small pck baking powder
6 T oil
6 T water

Separate the yolks and the eggwhites.Beat egg yolks with sugar until creamy. Alternately,add water and oil,mixing.
Beat eggwhites until stiff. Add to egg yolks,but don't overmix,just incorporate.
Add the flour and again mix slowly,just to barely incorporate.
Butter and flour a 26 cm round cake pan and bake in the preheated oven for about 40 minutes or until the toothpick comes out clean.
Let cool and cut twice.

For Cream:
500 ml sweetened whipped cream
vanilla essence
Put the mixer and the bowl in the refrigerator.
Whip the cream until stiff.

For syrup:
4 T sugar
150 ml water
Mix until the sugar has melted.
Divide the syrup in three and add to each layer. Cut in quarters one kilogram of strawberries.Add whipped cream and strawberries,add the second layer and the third one as well. No need for decorations,the contrast of red and white is enough.


8 comentarii:

  1. Exact pe gustul meu, am apa in gura. Vreau si eu o felie mareeeeeeeeeeee !! Cred ca nu-i bun ,nu-l mancati !!!! Trimite-l asa ,tot la Arad !!!hiii,hi !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai de ce nu m-am gandit sa ti-l dedic tie,draga Lucia si atunci itit revenea tot,tot tie:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb arata! Si sunt sigura ca este delicios! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne cum poate arata ...e superb , alb-rosu

    RăspundețiȘtergere
  5. In ton cu Craciunul,nici nu mai trebuie decorat:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata minunat! La multi ani cu sanatate si bucurii! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani,plin de bucurii si tie!

    RăspundețiȘtergere