03 februarie, 2011

Tortilla de Patatas - Omleta spaniola cu cartofi

Am vazut reteta aceasta mai demult la un cooking show din State ,facuta de Rachel Ray,care e foarte la moda.Mi-a placut reteta fiindca e foarte usoara si e perfecta daca ai musafiri care vin pe neasteptate si nu ai nimic la frigider. Dureaza cam 20-25 de minute prajitul si 10 minute prepararea.


Ingrediente:
6-7 cartofi potriviti
1 ceapa alba mare
6 oua mari
ulei ptr prajit
sare

Se taie cartofii in cuburi mici.
Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se pun cartofii.
Cand sunt aproape prajiti,se adauga ceapa. Acum se poate adauga si sarea.
Se mai prajeste putin pana se rumenesc si se adauga ouale batute.
Cand s-au prajit pe o parte, aluneca usor omleta intr-o farfurie si intoarcea cu partea nefacuta in tigaie.
Se mai tine putin pana se rumeneste si se serveste.

5 comentarii:

  1. michelle,buna idee!
    adi,ma bucur ca ti-am facut pofta,incearc-o e usoara si super buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. acum sincer ,pe linga faptul ca nu arata nicidecum ca o adevarata tortilla,nici macar nu stii sa te exprimi:). in acea foto acea numita tortilla sau cum spui tu tortilia:)),parca ar fi compot de cartofi:))). ai vazut si tu pe la televizor si crezi ca gata esti mare Chef:))).

    RăspundețiȘtergere