22 martie, 2011

Ciuperci murate



Am gasit reteta intr-un nr din Pofta buna!Interesante si bune! Lichidul mentionat in reteta nu a fost de ajuns,asa ca am mai adaugat apa si a fost numai bine,astfel gustul nu a fost prea acru.

Ingrediente:
2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
1 pahar otet din vin alb
3 linguri sare neiodata
2 lingurite boabe de piper
1 lingurita boabe de ienihabar
3 foi de dafin
3 linguri ulei de masline
crengute de marar
1 lamaie

Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.
Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.
Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.
Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.
Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.


4 comentarii:

  1. Bune, bune ciupercile asa pregatite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina,ne-au placut si noua! Anul acesta incerc arome noi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce imi plac si mie ciupercile murate!
    Nu am incercat insa pana acum sa le pun eu la murat pentru ca nu stiam cum.
    Multumesc pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag :) Si eu m-am bucurat cand am dat peste reteta .

      Ștergere