28 martie, 2011

Ciorba a la grec (Gorog csorba) - reteta de la gradinita


Gorog csorba este de fapt Ciorba a la grec, pe care eu nu am facut-o niciodata, dar pe care maruntica mea mi-a laudat-o mult. Deci am luat reteta de la gradinita,de la bucatarese. Aici la noi, meniul este si in romaneste si ungureste,bucatarele fiind unguroaice,de aceea e gorog csorba. Mi s-a spus chiar de catre ele ca nu o sa iasa la fel,nici lor nu le iese la fel cand fac acasa. Probabil la gramada e mai bun:)) Oricum Jen a fost multumita de rezultat si eu bucuroasa ca am mai descoperit o reteta de ciorba.

Ingrediente:
1 kg tacam de pui
2 cepe
1 morcov
1 lingura ulei
200 gr smantana
suc de lamaie proaspat scurs,dupa gust
putina coaja de lamaie rasa

Se pune la fiert tacamul de pui cu o ceapa. Am crestat ceapa in patru si am pus-o la fiert cu tacamul.
Eu am folosit kukta, dar se poate la fel de bine si intr-o oala normala.
Intre timp se taie marunt ceapa si morcovul.
Se caleste in ulei ceapa si morcovul si se adauga supa de pui.
Pana fierb, se ia jos carnea de pe tacam.
Se adauga carnea la supa si se mai lasa sa dea un clocot.
Se stinge focul si se adauga smantana.
Se inacreste cu suc de lamaie proaspat stors si se presara putina coaja de lamaie.

2 comentarii:

  1. Am studiat cu atentie reteta, dar avand in vedere si luind in consideratie ca nu exista nici un strop de acreala, de ce o numesti ciorba??

    Ciorba a la grec are acreala... poate studiezi, copilului, nu-i poate face decat bine, bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))) stiam eu ca am uitat ceva!!! bineinteles ca are si suc de lamaie,rectific acuma. Multumesc ca ai observat!

    RăspundețiȘtergere