06 martie, 2011

Imam Bayildi


Sunt multe legende pe seama acestui foarte delicios fel de mancare,eu o stiu pe cea care zice ca un imam a mancat si i-a placut atat de mult incat a lesinat. Dupa cum v-am spus,sunt si alte versiuni,dar cum saraca mea reteta se asteapta postata inca de asta vara,nu cred ca mai caut si restul legendelor...
Recomand cu mult drag acest dish turcesc,la fel ca tot ce am incercat super bun!!!

Ingrediente:
2 vinete mari
1-2 cepe mari (noua ne place cu mai multa)
250 gr rosii de gradina coapte
5 catei de usturoi
parca am pus si eu ardei verde
patrunjel verde
ulei de masline
sare,piper

Se taie vinetele in doua .
Se scobeste miezul cu o lingura,avand grija sa nu perforati partea de jos.
Bucatile se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute.
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei.
Se adauga bucatile de vinete,iar cand incep sa se rumeneasca se adauga si usturoiul.

Se pun in tigaie si rosiile taiate in bucati mari.
Se pune umplutura in vinete si se dau la cuptor.
Se presara cu patrunjel verde.


Eu n-am acoperit nici tava,n-am pus nici apa. Nu stiu cum se face traditional,dar si asa cum le-am facut eu au iesit super delicioase. Acum astept sa vina iar vara.

4 comentarii:

  1. Cat de minunat arata.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. reusesc sa-ti fac pofta peste tot! o saptamana buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ura!Binevenita reteta in post.Sa vedem cat sunt acum vinetele in hipermarket :(
    La multi ani mami!

    RăspundețiȘtergere
  4. Niki,multumesc de vizita!!! Ce ma bucur ca ai dat pe la mine...cand e un kg de cartofi deja 3 lei, imi pot inchipui la cat ajung vinetele! Am fost lenesa si am tot amanat sa pun reteta,ca e facuta asta vara:)) La multi ani si tie,tu esti cea mai norocoasa cu 3 baieti!

    RăspundețiȘtergere