25 martie, 2011

Patlicanli pilav - Pilaf turcesc cu vinete



Am scos o punga de vinete de la congelator ,dar parca vroiam altceva diferit de data asta si nu vesnica salata de vinete. Asa ca dintr-o punga am reusit sa face trei feluri: o salata ,un aperitiv si o garnitura. Aici va prezint varianta mai dietetica a pilafului turcesc cu vinete,in mod normal ar fi trebuit prajite. Combinatia de vinete si marar a fost foarte reusita, nu degeaba au turcii mancare asa de buna! Stiu ei ce stiu:)))
1 cup = 1 cana 200 ml

Ingrediente:
200 gr vinete congelate
1 ceapa mica.taiata marunt
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 rosie,taiata cubulete
3/4 cup orez cu bobul lung
1 cup apa fierbinte
varf de cutit de zahar
varf de cutit de sare
1/4 cup marar proaspat (eu am folosit congelat)
Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin.
Adauga rosia,zaharul si sarea.
Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute.
Toarna apa fierbinte,amesteca si da focul mic.
Dupa 20 de minute opreste focul si lasa deoparte 5 minute.
Se adauga vinetele si mararul si se amesteca usor sau se serveste deasupra orezului si se amesteca in farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu