27 martie, 2011

Pulpite cu miere,ustoroi si ghimbir


O reteta atat pe gustul copiilor cat si al adultilor si chiar daca este o reteta asiatica este accesibila si la noi. Ghimbirul il pun in congelator, cu tot cu coaja si rad cat imi trebuie. Fiind congelat se rade mai usor.
Mierea nu se subsituie cu zahar, aroma obtinuta cu miere nu se poate inlocui.

Ingrediente:
1 kg pulpite
500 ml de supa de pui
3 catei de usturoi
1 lingurita de ghimbir ras
1 lingura de miere
1 lingura sos de soia

Se rade ghimbirul si usturoiul.
Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia.
Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui.
Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte.
Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor.
Din cand in cand se stropeste cu zeama,ca sa  nu se usuce pulpitele.
Nu trebuiesc intoarse,numai stropite din cand in cand.
Se tin la cuptor intre 45 si 60 de minute,al meu merge mai incet asa ca nu va pot spune exact.
La sfarsit ramane un sos prin care tavaliti pulpitele inainte de a servi. Nu omiteti acest pas,sosul ce ramane e foarte gustos.
Se mai poate face si un gravy din sosul ramas. Mai adaugati putina supa si amidon si putine mirodenii.



8 comentarii:

  1. usturoi cu miere...ce combinatie. arata foarte bine si presupun ca si gustul este pe masura

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta si pe gustul meu.Minunat arata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. moni,mierea face reteta asta,iar sosul il lingi de pe degete:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunate pulpitele. Cred si eu ca te lingi pe degete la cum arata...

    RăspundețiȘtergere