31 martie, 2011

Supa mexicana cu perisoare si oregano






O supa care m-a surprins foarte foarte placut. N-am stiut ca oregano proaspat poate fi atat de aromat si gustos,mai ales intr-o supa. O supa pe care,in mod sigur, o sa o fac din nou.
Din carticica "The Hawthorn Series - Tex-Mex"

Ingrediente:
500 gr carne tocata amestec
4 linguri de orez fiert sau 2 de orez nefiert
1 ou,batut
1/2 lingurita paprika
1/2 lingurita paprika iute(optional) - eu n-am pus ca am maruntelele
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1 ceapa mica,taiata marunt
1 catel de usturoi,taiat marunt
315 ml rosii pasate
1 litru de supa de vita
15 gr oregano proaspat,taiat marunt

Se amesteca carnea tocata cu oul,orezul,paprika dulce si iute si sare. Se formeaza perisoare de marimea unei nuci sau dupa marimea dorita.
Pune uleiul intr-o craticioara si caleste ceapa si usturoiul.
Adauga rosiile pasate si supa de vita.
Cand incepe sa fiarba supa,adauga perisoarele una cate una.
Acopera cu un capac si lasa la fiert cam 20 de minute,pe foc mic.
Se serveste cu oregano presarat deasupra.




4 comentarii:

  1. Sunt fan ciorbe , asa ca nu refuz o portie .

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu te astept mereu cu mult drag la o ciorba!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi ploua in gura...Vreaaau si eu !!

    RăspundețiȘtergere
  4. dar crezi ca mai este? noroc ca mai am oregano la congelator ca ramane la retetele favorite.am fost ieri si mi-am luat seminte de oregano,poate-poate or iesi pe balcon

    RăspundețiȘtergere