21 martie, 2011

Prajitura rasturnata cu prune


1 cup = 1 cana 200 ml


Ingrediente:
1/3 cup unt
3/4 cup zahar
1 ou
un zahar vanilat
1 3/4 cup faina
3 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
3/4 cup lapte
500 gr prune fara sambure

Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte.
Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa.
Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga la unt alternativ cu laptele.
Amesteca bine dupa fiecare aditie.
Se pun jumatatile de prune in tava de copt si se toarna compozitia peste.
Se da la cuptor si se coace cam 40-50 de minute.
Se pune o farfurie pe tava de copt si se rastoarna prajitura.

2 comentarii: