01 aprilie, 2011

Biscuiti cu aroma de migdale


Ca ador retetele Laurei Adamache nu mai e un secret,daca nu ati vizitat siteul ei inca puteti sa o faceti aici Retetele Laurei Adamache . Prima reteta pe care am incercat-o a fost pizza in 8 minute,care se face la tigaie,aceasta a fost a doua. Niciuna din ele nu m-a dezamagit si am ochit deja o multime de retete pe care vreau sa le incerc.
Amidonul face acesti biscuiti pufosi, de abia i-am salvat pe acestia ptr o poza. Inca nu am un cantar de bucatarie nici acum si nici nu cred ca o sa-mi iau,mi-am reinnoit setul de cup si urmeaza linguritele, asa ca am incercat conversiunea din gr in cup si nu mi-a iesit. De aceea nu o fac nici la retetele mele. Si de aceea va redau reteta Laurei fiindca e mai sigura. Cred ca totusi ptr reteta asta ar trebui sa-mi iau cantar:)))) Acum vad ca mai sunt si de post!

Ingrediente:
200 gr faina
50 gr amidon
1/2 plic praf de copt
50 gr ulei
80 gr lapte
80 gr zahar
1 lingurita miere
esenta de migdale (puteti folosi la fel de bine vanilie,lamaie,portocala)
1 varf de cutit de sare

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat compact.
Se intinde o foaie groasa de aproximativ 1 cm si se taie cu forme de prajituri.
Eu ,nerespectand cantitatile,n-am reusit sa intind foaia si am facut bilute pe care le-am turtit putin.
Se dau la cuptorul preincalzit si se coc cam 10 minute.
Se pot pudra cu zahar pudra.

4 comentarii:

  1. azi ma inspir din Cartea Regala...biscuitii astia sunt asa de pufosi si buni!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Absolut superbi au iesit, Adina scumpa si se vede ca sunt incredibil de pufosi!! tare ma bucur ca v-au placut!! Pupicei cu mare mare drag si multumesc ca i-ai incercat!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Laura,multumesc de vizita.Probabil o sa visez o saptamana la tarta ta cu capsuni. Te pup

    RăspundețiȘtergere