13 aprilie, 2011

Karashi -Japanese Mustard - Mustar japonez

For English version scroll down

Sa ramanem tot pe meleaguri japoneze si sa incerc sa reproduc mustarul lor. E mai iute decat varianta noastra, am mai adaptat putin reteta ca sa fie mai pe gusturile noastre.
Se foloseste pe langa tonkatsu (snitel), oden - o supa de iarna sau cu natto - soia fermentata.
Poate fi folosit in diferite combinatii cu maioneza sau miso.

Ingrediente:
2 linguri sos de soia
2 linguri sake (se poate si fara)
1 lingura mustar Dijon (sau mustar normal, ca la nostru oricum se aseamana cu Dijonul)
1/4 lingurita sos de ardei iute (tip Tabasco)

Se amesteca toate ingredientele cu un tel.
Se pastreaza la frigider.

Karashi is the Japanese mustard used as a condiment or as a seasoning. The most common food to  be served with is oden, a winter soup with different and unusual (for us) ingredients.
This is just a clone, but it works fine for me. 

Ingredients:
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons sake
1 tablespoon Dijon mustard
1/4 teaspoon hot pepper sauce

 Combine all ingredients, whisking to blend well.
Will keep for short periods if refrigerated.

4 comentarii:

  1. e un mustar mai piscator!o zi placuta si tie draga medi,sper ca la voi e mai frumoasa vremea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un mustar picant,care trebuie incercat.
    Am retinut ideea.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci nu numai eu savurez mai tot ce e picant:))

    RăspundețiȘtergere