12 aprilie, 2011

Turkish Baharat

For English version scroll down

Un amestec interesant de condimente,folosit la condimentarea carnii de miel,peste,pui,vita si a supelor. In Orientul Mijlociu, sunt intalnite mai multe feluri de baharat. Mai multe informatii puteti obtine direct de la sursa : condimenteweb.ro 
Ideal ar fi sa folositi o piua sau sa macinati condimentele,daca nu e posibil se pot folosi gata macinate de la plic.
Se poata folosi in mancaruri sau se poate presara deasupra. 

Ingrediente:
2 linguri de piper negru
2 linguri de seminte de chimion
1 lingura de boabe de coriandru
1 lingura de menta uscata
1 lingura de cuisoare
1 lingurita de nucsoara
1 lingurita de seminte de cardamom verde
un praf de scortisoara

Se macina toate ingredientele sau se folosesc din cele gata macinate.
Cele proaspat macinate au o aroma mai intensa.
Se pun intr-un borcanel, oricum sa fie ceva care sa se inchida ermetic.
Se pastreaza sase luni intr-un loc intunecos si racoros,cum ar fi camara.



A lovely mix of spices that can be used on lamb,chicken,fish,or beef. Even great on soups.

2 tablespoons black pepper
2 tablespoons cumin
1 tablespoon coriander seed
1 tablespoon dried mint
1 tablespoon clove
1 tablespoon nutmeg
1 tablespoon green cardamom
1 pinch cinnamon

Grind the spices for a more intense flavor or use grounded.
 Mix all the ingredients and keep in a sealed jar away from light or heat.

2 comentarii: