16 mai, 2011

Budinca ruseasca de cartofi - Russian potato casserole

For English version scroll down

Trebuie sa pun repede reteta inainte de a o uita. Foarte bucuroasa ca le-a placut maruntelelor atat de mult,alti copii ies in fata blocului cu o prajitura in mana,ale mele aveau budinca de cartofi. Am vazut reteta pe bucataras la Ruxy, o reteta ruseasca. Am adaptat-o putin.O sa o repetam cu siguranta.

Ingrediente:
5 cartofi mari
3 oua
200 gr branza de burduf
200 gr smantana
sare,piper dupa gust

Se fierb cartofii in coaja. Cand s-au fiert se iau de pe foc si se pun in apa rece.
Se decojesc si se taie in cubulete.
Intr-un bol se amesteca ouale cu smantana si branza de burduf.
Se adauga cartofii,se amesteca usor si se pun in tava unsa in prealabil. Eu am folosit o forma de chec din silicon si am sarit peste pasul acesta.
Se da la cuptor si se tine cam 40 de minute.



I was amazed by how little's littles liked it,so I had to write it down right away before I forget how to make it. We'll repeat it soon!

Ingredients:
5 big potatoes
3 eggs
200 gr feta cheese (I used a sheep cheese,but feta would work too)
200 gr sour cream
salt to taste

Boil the potatoes in their skin.When boiled,place under cold water and when cooled peel.
Chop in small cubes.
In a bowl mix the eggs,crumbled cheeese and sour cream.
Add the potatoes and mix.
Add the mixture to the baking pan and bake for about 40 minutes.

4 comentarii:

  1. Nu pot sa trec peste budinca asta... Mi-o pregatea buni in copilarie.. ca de, avea un gram de rusoaica in ea :) Ii mai punea mult marar si usturoi pisat...hmm.. ce pofta mi-ai facut..Delicioasa !!! O zi buna Miti..

    RăspundețiȘtergere
  2. medi,supriza foarte placuta reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anto,am facut-o prima oara si nu-mi venea sa cred ce le-a placut maruntelelor,incluzand si mofturiciul. Sa-mi zici daca pui cumva reteta pe blog,acuma vreau variatiuni!

    RăspundețiȘtergere