02 mai, 2011

Kataif

For English version see the highlighted part of the recipe

Dupa ce am vazut cataiful la Edith Francu mi-am zis ca nu e asa de greu...aveam eu impresia ca e un desert complicat, dar cum ea a facut poze pas cu pas, am vazut ca e de fapt foarte usor. E un desert de efect asa ca merita incercat! Tocmai de aceea am facut si eu un tutorial cu toti pasii.poate va tentez si eu pe voi.

Kataif is a Turkish/Greek dessert and this is the easy version.

Ingrediente:
200 gr de fidea subtire - 200 gr vermicelli
1 cup zahar (250grame) - 1 cup sugar
250 ml apa - 250 ml water
2 bucati de cardamon - 2 cardamon pods
putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt,dar eu am uitat si era greu de pus dupa) - butter for the tray
250 ml frisca lichida - 250 ml whipped cream

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada.
Place the vermicelli in the tray, I use the one for the jam rolls. I forgot to add the butter first,so I sprinkled some oil. It worked fine.



Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.
Place the tray in the preheated oven and let the vermicelli brown.



Se face un sirop din zahar,apa si cardamon.
Make a syrup from sugar,water and cardamon.


Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita.
Remove the cardamon pods and pour over the browned vermicelli.


Intre timp se bate frisca si se adauga  peste jumatatea din fidea.
Meanwhile,whip the cream and add  over half of the vermicelli.


Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.
Put the other half on top of it.



Se taie in patrate sau dreptunghiuri.
Slice in squares and rectangles and serve.


19 comentarii:

  1. Multumesc Craita...e ok pentru prima incercare,a fost putin crocanta,dar a placut tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mult imi place cum ti-a iesit! Si e tare de efect...trebue sa incerc si eu, cat de curand hi,hi.
    Pupici fete frumoase si sa ai o zi insorita !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc draga Lia,daca ai sti de cand tot planuiam sa il fac! Mi se parea ca e foarte dificil,dar n-a fost asa...si e si de efect. Cam innourat la noi,cred ca au venit norii de la voi. O zi frumoasa sa ai si tu!

    RăspundețiȘtergere
  4. vai ce bine arata ,cred ca e si foarte gustos,felicitarile mele,o sa incerc si eu reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. interesanta reteta, poate o sa-l incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc paula,sper sa o incerci si tu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina,multumesc mult,m-am incumetat si eu. Poate pare complicat,dar chiar nu e!

    RăspundețiȘtergere
  8. This is art work and beautifully done!~ Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  9. Your step by step photos have encouraged me to try this easy dessert. Beautiful photos! I love cardamon so that is a bonus
    Bergy

    RăspundețiȘtergere
  10. @Pegasuslegend:you've made me blush!What you do is awesome,can't wait to try some of them out.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bergy: Thank you for the visit,I'm so glad to see you here. The step by step photos convinced me to make it as well...I always thought it's a difficult dessert,but it's so not.

    RăspundețiȘtergere
  12. Superb! UN DESert usor de facut !Mult succes in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ionela,imi plac lucrurile usoare! Multa bafta si tie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu am facut buna tare doar ca am pus in sirop apa de trandafir...minunat!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mult imi place sugestia ta,asa o sa fac si eu data viitoare :)

      Ștergere
  15. Trebuie sa recunosc ca mi-a cazut fata cand am vazut prima data. E foarte interesanta aceasta reteta! Daca gatesti luna ceasta ceva cu varza sau fursecuri, te asteptam la provocarea "Dulce Romanie"!

    RăspundețiȘtergere