10 mai, 2011

Kimchi

For English version scroll down




Ei,daca am incercat kimchiul cu castraveti,nu a mai durat mult si l-am incercat pe cel cu de toate.  Imi era o pofta de orez prajit cu kimchi de nu mai puteam asa ca m-am indreptat frumos spre bucatarie.
Kimchiul este mancarea traditionala koreeana si este obtinuta prin fermentarea legumelor cu diferite condimente. Sunt multe feluri de kimchi,cele mai cunoscute sunt facute cu varza chinezeasca,ridichi albe si castraveti. Se poate servi pe langa felul principal,asa cum folosim noi muraturile sau la supe,tocanite sau prajit cu orez.
Traditional,legumele sunt fermentate in oale de lut mari,care sunt ingropate in pamant.



Ingrediente:
1 varza mica
1 ridiche alba
1 morcov mare
3-4 fire de ceapa verde
3-4 catei de usturoi
1-2 cm de ghimbir 
sare de mare
pasta de ardei iute (Piros Arany am folosit)
boia de ardei iute (am folosit pimiento)
fish sauce (optional)

Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi.
Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare.
Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi .
A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume.
Se pune pasta de ardei iute si boiaua peste si se amesteca bine.
Se da ghimbirul pe razatoare si se adauga,tot acuma se poate adauga si fish sauce-ul daca folositi.
Se pune intr-un borcan ,se inchide capacul si se lasa la temperatura camerei peste zi ca sa fermenteze putin.
Se pastreaza la frigider,dar la noi nu tine mult. Vad ca s-au dat si maruntelele la el,o sa fac si varianta de copii cu Piros Arany dulce.

Once I made the cucumber kimchi,it just too a few days to make the cabbage version as well...and since I wanted some color ,I added some carrots as well. 

Ingredients:
1 small cabbage
1 white radish
1 big carrot
3-4 scallions
3-4 garlic cloves
1-2 cm ginger
sea salt to sprinkle
kochujang paste or any other chili paste
1 teaspoon pimiento or hot paprika or cayenne
fish sauce (optional)

Clean the cabbage,carrot and radish and cute into bite size pieces.
Place in a deep bowl and sprinkle with seasalt.
Leave overnight so the veggies can soften.
The second day add the crushed garlic,grated ginger and sliced scallions.
Add chili paste,pimiento and fish sauce to taste.
Mix thogoughly and put in a bigger jar or a tightly sealed container.
Leave at room temperature for 12 hours and store in the refrigerator.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu