14 mai, 2011

Oishr - Yemen Ginger Coffee - Cafea cu ghimbir din Yemen

For English version scroll down

Mereu incerc arome noi de cafea si cum nu mai incercasem ghimbir numai in chai, am zis hai sa o fac si pe asta. O aroma interesanta,iute si exotica. Reteta originala de pe about.com este mult mai potenta,la o cana de apa e nevoie de 6 lingurite de cafea,4 de zahar si de una si jumatate de ghimbir pudra. Eu am adaptat-o dupa gustul meu.

Ingrediente:
1 cana de apa
2 lingurite de cafea (ale mele sunt destul de mari)
1-2 pastile de zaharina
1/2 lingurita de ghimbir pudra Kotanyi

Se pun toate ingredientele in ibric.
Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc.
Cand scade spuma facuta de cafea,se pune iar pe foc si iar se ia jos.
Se repeta inca o data .
Inainte de a servi se lasa sa cada cafeaua pe fundul ibricului sau se strecoara.
Se poate adauga scortisoara si/sau cardamon daca vi se pare prea puternic gustul de ghimbir.


Tried a new coffee flavor...oh,this made me think of the Comfort Cafe and of Annancia and Baby Kato. I found the recipe on about.com,I adapted it since it looked like a lot of ginger (1 1/2 teaspoon/1 cup water).

Ingredients:
1 cup water
2 teaspoons grounded coffee (my teaspoon is quite big)
sugar,honey or sweetener to taste
1/2 teaspoon powdered ginger

Place all ingredients in a small saucepan and bring to a boil.
Remove and when the coffee foam reduces return to stove.
Remove when starting to foam and repeat the process one more time.
Strain or allow the coffee to sit on the bottom.
If the ginger is too strong add while boiling cinnamon and/or cardamon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu