23 iunie, 2011

Barbari chips

For English version scroll down

Din ciclul cum am transformat un dezastru culinar in ceva totusi comestibil...incercasem sa fac o lipie iraniana,barbari,care are origini turcesti si e foarte foarte buna...am lasat aluatul prea mult la cuptor si s-a cam uscat. Totusi nu era nici de aruncat, asa ca i-am transformat in chipsuri pe care i-am servit cu niste iaurt scurs si amestecat cu zaahtar.
Am folosit aluatul meu universal (1 kg faina,25 gr drojdie,600 ml apa) pe care il am in permanenta in frigider.Barbari este painea iraniana de origine turceasca, o lipie asemanatoare turtitelor  si care se servesc la fel ca si painea noastra.


Or how a major screw up turns into something edible... I tried to make barbari,the Iranian flat bread of Turkish origins, but I left it in the oven for too long and I ended up with barbari chips:)) Served them with some creamy yogurt sprinkled with zaahtar. For the dough I used what I always have in the refrigerator (1 kg flour,25 gr fresh yeast and 600 ml water). Maybe it ain't so shabby anymore!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu