06 iunie, 2011

Snack cu boabe de soia - Roasted soy beans

For English version scroll down

Facusem o adictie pentru snackul japonez din boabe de soia, dar din pacate nu am reusit cu succes sa le fac si eu in acelasi fel. Cele pe care le cumparam erau crocante pe cand cele pe care le-am incercat (de mai multe ori) au iesit ori prea uscate ori prea moi. Daca aveti vreo sugestie va rog sa o impartasiti cu mine,ca nu ma las pana nu imi ies si mie crocante!

Ingrediente:
200 gr boabe de soia
usturoi pudra
sare
2 linguri de ulei de masline extra virgin

Se pun de cu seara boabele de soia la inmuiat si a doua zi se fierb pana sunt moi. Eu am folosit o kukta.
Se strecoara si se lasa sa se scurga de apa.
Se pune uleiul intr-o tava si se adauga boabele de soia scurse,care se amesteca impreuna cu usturoiul pudra si sarea. Se pot adauga si alte condimente cum ar fi cayenne,boia de ardei,samd.
Se da tava la cuptor si se tin cam 20-30 de minute sau pana cand boabele de soia sunt rumenite.


























I tried to make these soy beans like the ones I used to nibble on in Japan, but the texture it wasn't the same. I've tried them several times,but they're not turning crunchy,they're either too dry or too soft. I'm open to suggestions.

Ingredients:
200 gr soy beans
garlic powder
salt
2 T Evoo

Soak the beans overnight and boil them the second day. I used a pressure cooker. Canned works too if available.
When soft,strain and mix in an oven tray with the rest of the ingredients.
Roast for about 20-30 minutes.

2 comentarii:

  1. Foarte sanatos!
    De unde ai cumparat boabele de soia?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina,e delicios,doar ca mi-ar place sa fie mai crunchy. Boabele de soia le iau de la magazinul bio,gen Plafar si e cam 3 lei jumatatea de kg. Le folosesc si la salate.

    RăspundețiȘtergere