03 iunie, 2011

Teriyaki Chicken

For English version scroll down

Una dintre retetele noastre favorite pe care o facem destul de des,e mereu pe lista de cerinte a sotului meu si maruntelele isi ling si ele degetelele la sfarsit. Ingredientele sunt accesibile acuma, neaparat sa o incercati ca nu o sa va para rau. Sa nu inlocuiti mierea,ea e secretul acestei retete.

Ingrediente:
1 kg de pulpe de pui
1 lingurita de ghimbir proaspat ras sau pudra
1/3 cana de sos de soia
2 linguri de miere
2 catei de usturoi,pisati
1 lingura de ceapa,taiata foarte marunt
1/2 cana de apa

Se amesteca toate ingredientele pentru sos.
Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic.
Prefer pungile fiindca din cand in cand mai trebuie intoarsa,ca sa patrunda sosul peste tot.
Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se puna in tava si se coace la cuptor cam 1 ora. Din cand in cand se pune din sos pe deasupra. 
E excelent si la gratar!


This is a regular on our table by now and loved by each one of us. The bottled teriyaki sauce in Canada was great,but I was suprised to see that the one in Japan had a different consistency,it wasn't as thick. This one works great for us!

Ingredients:
1 kg chicken thighs
1 teaspoon grated ginger or powdered
1/3 cup soy sauce
1/4 cup honey (no subs,this is the secret of the recipe)
2 garlic cloves,crushed
1 teaspoon finely chopped onion
1/2 cup water

Mix all the sauce ingredients and add the cleaned chicken thighs.
Leave overnight in a ziplock bag or a tightly sealed container. I prefer the bag as I can turn it now and then.
Bake in the oven for an hour basting with sauce from time to time. It's great grilled as well!

6 comentarii:

  1. tie iti era foame asa de dimineata:))) te pup si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. daaa(din pacate vremea nu ma lasa sa ies si am intrat in blogospefa sa-mi mai luminez si eu ziua :D + ca-s tare matinala)....dimineata ca un rege, la pranz ca un print si seara la un cersetor :)) aruncati-mi careva si mie ceva :)) week-end placut si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Looooool! Ce mi-a placut "dimineata ca un rege, la pranz ca un print si seara la un cersetor". La noi e frumos,in sfarsit am scapat de iarna,ca iar a fost lunga. Iar intram pe la 9 seara in casa!

    RăspundețiȘtergere
  4. aromat si gustos! Ca toate mancarurile tale...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Licuta...bine zici cu aromat,neaparat sa fie asa,deja si copii imi impartasesc gusturile! weekend placut

    RăspundețiȘtergere