18 august, 2011

Ciorba de peste - Romanian fish sour soup

For English version scroll down

Cui ii place pestele probabil ii place si ciorba de peste...de cate ori o pomenesc ma duce cu gandul la Halaszle,supa de peste ungureasca. De abia astept sa o execut si pe aceea.
Pe cand faceam researchul mi-a atras atentia reteta de pe culinar.ro ,mai ales ca are o prezentare pas cu pas,rezultatul final e unul care te imbie sa incerci reteta.

Ingrediente:
3 bucati de macrou (dar se poate face cu orice fel de peste)
1 morcov
2 tulpini de telina
1 ceapa
2 ardei
2 rosii
1 cartof
2 linguri de orez
1 lingura de pasta de tomate
1 lingura ulei
leustean,patrunjel
suc de lamaie ptr acrit (n-am avut bors)

Pestele se curata si se taie bucati,iar legumele dupa ce s-au curatat se taie cubulete.
Se caleste ceapa in ulei,apoi se adauga morcovul.
Dupa ce s-au inmuiat, se adauga ardeii,cartoful si tulpina de telina.
Tot acum se poate adauga si pasta de tomate,apoi adaugam apa.
Dupa ce s-au fiert legumele se adauga bucatile de peste.
Se fierbe numai putin. Apoi se adauga orezul si rosiile si se mai tine putin pe foc.
La sfarstit se adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt. Se acreste dupa gust cu zeama de lamaie sau bors.




 Romanians love their sour soups,so there was no way of not making one with fish as well. I used mackerel,but carp would have been the best choice for this.

Ingredients:
3 pieces mackerel
1 carrot
2 celery ribs
2 green peppers
2 tomatoes
1 potato
2 T rice
1 T tomato paste
1 T oil
lovage,parsley
lemon juice

Clean the fish and cut into pieces. Peel the veggies and cut into cubes.
Saute the onion in oil,add carrot and when soft add green pepper ,potato and celery.
Add tomato paste and water.
When veggies are boiled add fish,but don't boil too long.
Add rice and tomatoes and when the soup is done add chopped fresh lovage and parsley.
Sour it with lemon juice.

8 comentarii:

  1. Fetelor e prea mult doua ciorbe de peste intr-o zi cand eu ador as ceva!Arta apetisant chiar la ora asta!Pupici,Miti!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) inca n-am vazut-o pe cealalta,dar deja pica bine supele ca simt miros de toamna...

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata grozav!!! Iubesc pestele si ciorbele! Deci...pot sa vin???

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricand draga Licuta! Si daca aduci si niste peste proaspat atunci e si mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. cred ca o singura data am folosit apa cu masura la ciorbe si era o reteta ptr bucatari,unde totul era cantarit. Ochiometru e unitatea mea de masura:)

      Ștergere