20 august, 2011

Dulceata de zmeura - Raspberry Jam

For English version scroll down


Zmeura si mai ales dulceata de zmeura e nelipsita de la noi, n-ar strica sa ascund vreo cateva borcane caci in ritmul asta nu mai prind ele nici toamna. Reteta am gasit-o pe culinar.ro si cand e vorba de zmeura imi place sa folosesc gelfix, ii pastreaza aroma si culoarea mai bine si prefer 2:1 fiindca nu imi plac gemurile prea dulci.

Ingrediente:
1 kg de zmeura
500 gr zahar
1 pachet gelfix 2:1

Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati.
Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor.
Se pune la fiert pana da in clocot si se ia spuma care se formeaza.Spuma se ia tot timpul.
Dupa ce a inceput se fiarba,se ia deoparte si se amesteca impreuna cu restul de zahar.
Se pune inapoi pe foc si cand incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut.
Se pune dulceata in borcanele sterilizate,se infileteaza bine capacele si se intorc invers pentru cinci minute. In acest fel,va asigurati ca se sigileaza borcanul.
Se pastreaza intr-in loc racoros.


 As much as I'd like to share the recipe I'm not sure if I'd do a good job without knowing first if the product I used it's availlable or not. I'm talking about Dr. Oetker's gelling agent 2:1. Here's what I'm talking About. It contains pectine and it keeps the taste and color close to the fruit used. It's fast to make as well and there's the choice of more or less sugar.




4 comentarii:

  1. Beautiful cake, you have been perfect, look amazing,hugs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pofta de zmeura mi-ai facut!:) O dulceatza gustoasa si aromata fara indoiala! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Corina,daca ti-e mai pofta lasa-mi adresa si iti trimit un borcan. Pup

    RăspundețiȘtergere