22 septembrie, 2011

Plum Sauce

For English version scroll down

Iata un alt produs care se gaseste mai greu in magazinele noastre (eu inca nu l-am depistat) dar care se poate face si acasa! Este intalnit in bucataria chinezeasca si se serveste pe langa spring rolls,Peking duck.

Ingrediente:
250 gr prune
2 linguri otet
2 linguri sos de soia
1 lingurita usturoi pudra
1/4 lingurita de ghimbir pudra Kotanyi
varf de cutit de ardei iute

Se scot samburii si se mixeaza prunele pana se obtine o pasta.
Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor si se pun intr-o craticioara.
Se tin pe foc mediu pana se obtine un sos si se amesteca des.
Se pune continutul intr-un borcan sterilizat si se da la dunst 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.


Plum Sauce

Here comes another product that's not available in the local supermarkets but can be made at home.

Ingredients:
250 gr pitted plums
2 T white wine vinegar
2 T soy sauce
1 t garlic powder
1/4 t ginger powder
dash of cayenne

Blend the plums and mix together with the rest of the ingredients in a small saucepan.
Stir and cook for about 10 minutes,until it has the consistency of a sauce.
Can in water bath for 15 minutes from the time it starts to boil.

9 comentarii:

  1. Alta reteta interesanta,Miti!Cred ca poate fi folosit la mai multe!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun-bunutz! Acuma tre sa ne arati su cum facem rata Peking :D >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Teo,precis ii gasim intrebuintari.Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. corina,daca as reusi sa fac rata Peking o sa ma promovati:))

    RăspundețiȘtergere
  5. acuma cu rata peking e o alta poveste,dar in orice caz la aia se foloseste sos hoisin.sosul e minunat si intrebuitarii ii putem gasi la divesrse fripturi de zburatoare :curcan,rata, pui si evident zburatoarea porc.hi,hi.
    pupu-te ! we frumos !

    RăspundețiȘtergere
  6. pansy,sa dea cineva rata ca eu ma apuc de cercetare si apoi o execut...reteta,nu rata:)) intradevar,sosul hoisin e cel mai des intalnit la rata peking,dar am incercat si cu plum sauce,dar nu era in China,probabil adaptasera ei reteta pe gustul lor. Weekend placut si tie!

    RăspundețiȘtergere
  7. bonsoir,

    on peut utiliser aussi la sauce de grenadines (mélasse)

    RăspundețiȘtergere