20 septembrie, 2011

Zanahorias en Escabeche - Morcovi murati - Spicy pickled Mexican carrots

For English version scroll down

Am descoperit reteta cand a inceput sezonul muraturilor...aveam prea multi morcovi si m-am uitat pe acel blog,unde mereu dau o fuga sa ma uit la poze,poate poate s-o prinde ceva si de mine. Uite asa am vazut ca in Mexic se pun la murat morcovii. Inca nu pot sa va spun nimic despre gust, chiar e cam repede sa desfac borcanul,dar o sa revin cu un update. Si nu e super ca poate fi facut si in toiul iernii?
Este o reteta unica in felul ei,doar nu credeati ca mi-am schimbat stilul:))

Ingrediente:
500 gr morcovi
1 ceapa mare,alba
3 ardei iuti
4 catei de usturoi
2 frunze de dafin
1 lingurita boabe de piper negru
1 lingurita oregano
500 ml otet
750 ml apa
30 ml ulei

Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.
Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.
Intr-o tigaie,se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.
Se adauga ceapa,usturoiul,ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.
Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute,amestecand.
Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.
Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.
Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.
Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider,dar dupa o luna arata bine,oricum au destul otet ca sa nu se strice.


Spicy Pickled Mexican Carrots

A great find is this recipe , from a site with great pictures,I go there often just to look at them and try to learn more about photography. Pickled carrrots are a first for me,can't wait to open the jar.

Ingredients:
500 gr carrots
1 big white onion
3 chili peppers
4 garlic cloves
2 bay leaves
1 t black pepper
1 t oregano

2 cups (500 ml) vinegar
3 cups (750 ml) water
1/8 cup oil

Peel and slice the carrots. Clean the onion and garlic and slice. Cut the chili peppers into pieces.
In a pot,add the vinegar and water,when starting to boil,remove and cover with a lid until needed.
Heat the oil in a frying pan and fry the carrots for five minutes. Add the onion,garlic,chili peppers and bay leaf. After 10 minutes add the peppercorns and oregano.
Stir for another 3 minutes and set aside.
Add in sterilized jars and pour the vinegar solution. Seal and set aside to cool.

8 comentarii:

  1. Morcovii astia se dau ca garnitura in "bodegile" mexicane, sunt buuuuni si iuuuti :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Numai eu n-am stiut de ei:)) mai trebe sa-i tin ca sa fie iuti si buni,dar de abia astept sa desfac borcanul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Harnicut-o! Bravo! Nici eu nu stiu ce gust au, dar ma gandesc ca rau nu poate fi din moment ce multa lume pune in borcan cu castravetii murati. Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce idee faina!!! Cand se mureaza, sa ne spui si noua cum sunt la gust. Sunt tare curioasa! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Corina,unde mai pui ca sunt si iuti:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super ,imi plac morcovii murati din muraturi cred ca acestia au si putina dulceata :D :D si iuteala de la ardei.O sa incerc si eu reteta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai mult a iesit in evidenta iuteala,probabil depinde si de cat de dulci sunt morcovii.Chiar nu mai tin minte cum erau initial.Mi-a placut mult rezultatul final,diferit de alte muraturi.

      Ștergere