01 octombrie, 2011

Gem de nectarine cu ghimbir - Nectarine jam with ginger

For English version scroll down

Incerc prima oara acest gem si mi-a venit ideea dupa ce am incercat nectarinele intr-o prajitura. Excelente au fost si la fel este si gemul.

Ingrediente:
1,5 kg de nectarine spalate si curatate de samburi
500 gr zahar
1 Gelfix 2:1
1/2 lingurita de ghimbir


Se dau nectarinele prin robot. Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul. Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc. Se amesteca des si se ia spuma care se formeaza. Dupa ce a inceput sa fiarba se ia deoparte si se adauga restul de zahar. Se pune inapoi pe foc si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut.Se pune in borcane sterilizate si se intorc borcanele cu capul in jos.



Here comes a jam that I absolutely love it,even though it's the first time I've made it. Full of flavor and I can imagine myself opening a jar in the middle of the winter. No recipe to follow since one of the products I used might not be available,maybe just from the german store, Dr Oetker's gelling agent .

8 comentarii:

  1. Nectarine cu ghimbir?Cred ca e ff aromat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merita probat!!maine e duminica te-ai gandit cu ce ce ne servesti pe ,,Blogul de Duminica,,;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios!!! eu nu pun gelfix, ca o termin intr-o clipita :) Parca ii simt gustul! o combinatie perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mona,acuma pun blogul de duminica.Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Licuta,am cam ramas in urma cu retetele pentru iarna,acuma m-am gasit si eu sa le pun cand nu prea mai sunt pe piata. Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Anto,eu folosesc Gelfix la fructele aromate ca sa le pastreze aroma. Duminica frumoasa sa ai.pup

    RăspundețiȘtergere