04 octombrie, 2011

Rosii la borcan cu usturoi si busuioc - Canned Tomatoes with garlic and basil

For English version scroll down

Brandusa m-a facut foarte curioasa cand a postat reteta la ea pe blog, deci a trebuit sa o incerc. Recunosc ca am avut oarecum reticente de aceea am pus numai un borcan. Prima data,fiindca a mai urmat o data si inca o data. De fapt de cate ori am luat rosii din piata am tot pus cateva borcane.

Ingrediente:
rosii
un catel de usturoi ptr un borcan
frunze de busuioc proaspete

Se taie rosiile spalate si uscate in 4.
Se aseaza in borcane,fara a le presa in jos.
La sfarsit se adauga usturoiul taiat felii si frunzele de busuioc.
Se da la dunst intre 15-30 de minute (chiar am uitat sa cronometrez). Se lasa sa se raceasca in apa,eventual se pot acoperi cu o patura.


One of the easiest recipe for canned tomatoes,I had no idea it can be done this way until I ran across the recipe (has an English version as well). At my first try I made only a jar, but there were many more to follow.

Ingredients:
tomatoes (the ones full with flavor)
1 garlic clove per jar
basil leaves

Quarter the washed tomatoes and place in the jar.
Add the sliced garlic and basil leaves.
Close the jar and water bath for 15-30 minutes.
Let cool in the water.

4 comentarii:

  1. easy n tasty version..thanks for sharing..:)
    Tasty Appetite

    RăspundețiȘtergere
  2. Isn't it great Jay to be able to can them in such an easy way?

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina treaba! Chiar ma intrebam cu se pun rosiile. Parca le-as si decoji! Super idee! arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi,cred ca e si mai usor sa le decojesti inainte de a le folosi. Rosiile s-au inmuiat si cred ca vine mai usor coaja jos.

    RăspundețiȘtergere