15 noiembrie, 2011

Friptura tiganeasca - Gipsy pork steak - Cigany pecsenye

For English version scroll down

Am ochit de ceva vreme la Bucatarasele Vesele friptura tiganeasca,mancasem eu in Ungaria si mi-a placut mult de tot,dar nu reuseam eu sa descopar cum se facea,stiam ca are gust de usturoi,dar parca nu era un simplu mujdei deasupra. Si asa am aflat de la Leila secretul,se marineaza in lapte si usturoi! Eu de abia astept sa puna ele cate o reteta noua si eu sa ghicesc care dintre ele a postat-o:))
Nu ocoliti aceasta friptura,o sa devina o favorita si la voi!Reteta mea difera putin fata de original,dati click pe linkul de mai sus ca sa vedeti ce-am schimbat.

Ingrediente:
1 kg ceafa de porc
4 catei mari de usturoi pisati
300 ml de lapte
boia de ardei
maghiran Kotanyi
sare,piper

Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte.
A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele.
Se pun bucatile de carne in tava. Cand s-au rumenit pe amandoua partile se adauga apa calda in tava.
Se tin la cuptor si se mai adauga apa daca este necesar.
Se servesc cu garnitura de orez.


Gipsy Pork Roast

Can't believe I haven't posted any Gipsy recipes yet...had some at recipezaar,I'll have to make them again to post them here as well.
This is a dish I served many times in Hungary but couldn't make it at home, I knew it was garlicky but couldn't tell how to do it. Now I know that it has to be soaked in milk and garlic ...I'll be making this a lot.

Ingredients:
1 kg pork neck (it's the best part for steaks)
300 ml milk
4 big garlic cloves,crushed
paprika
marjoram
salt and pepper

Cut the pork in slices and marinade overnight in milk and garlic. Make sure it's well covered with milk.
The second day wipe the meat and rub the spices.
Pan fry or oven fry as I did. If you choose to pan fry add a lid and for the oven version add some hot water.
Serve with rice.


10 comentarii:

  1. mmmm ce bun trebuie sa fie de la condimente, imi place combinatia de usturoi si maghiran pe carnea de porc. iar laptele acela peste trebuie sa-l fragezeasca de sa-l poata papa oricine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Carnea marinata in lapte este tare buna,asa o fac si eu.Arata foarte bine fripturica ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea,ma gandeam eu ca pentru fragezire e laptele. Nu mananc des carne de porc ,dar vreau sa fie buna. De data asta a fost super,mai ales ca avea si usturoi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Diamar,tu stiai deja secretul cu laptele:)) O sa fac mai des astfel.

    RăspundețiȘtergere
  5. Yummy, ce bine arata!!!Mi-ai facut pofta:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine Licuta. Vii la masa? Te astept oricand cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata de nu se poate!!! Mi s-a facut foame...

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristina,pai nu asa patesc si eu cand merg flamanda sa ma uit pe bloguri:)))

    RăspundețiȘtergere